Elis Electro

  • Acasă
  • Despre
  • Galerie
  • Portofoliu
  • Contact

Rețele electrice de medie tensiune aeriene și subterane

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos:

Soluții complete pentru proiecte de anvergură

Retelele electrice de medie tensiune, aeriene si subterane deopotriva, sunt utilizate in scopul alimentarii cu energie a motoarelor electrice cu puteri mari, precum si pentru distributia industriala si urbana a acesteia. Valoarea tensiunii nominale difera in functie de tipul retelelor, astfel, in cazul celor aeriene (LEA) este cuprinsa intre 6-10 kV, in timp ce pentru retelele subterane (LES), ajunge la 20kV.

Ce sunt rețelele electrice de joasă tensiune aeriene și subterane

Rețelele electrice de joasă tensiune, fie aeriene, fie subterane, sunt sisteme complexe de distribuție a energiei electrice care furnizează tensiuni mai mici către consumatori, în principal în locuințe, clădiri și mici întreprinderi. Rețelele electrice de joasă tensiune aeriene sunt formate din cabluri de alimentare suspendate pe stâlpi de beton sau metal, distribuite de-a lungul străzilor și pe proprietățile private. Pe de altă parte, rețelele electrice de joasă tensiune subterane utilizează cabluri izolate, montate în conducte subterane pentru a minimiza expunerea la factori externi și pentru a oferi un aspect mai estetic. Ambele tipuri de rețele electrice sunt proiectate pentru a furniza energie electrică sigură și constantă către consumatori, contribuind la funcționarea adecvată a infrastructurii și la satisfacerea nevoilor de energie ale comunității.

Importanta rețelelor electrice de medie tensiune aeriene și subterane

Distribuția eficientă a energiei electrice

Rețelele electrice de medie tensiune facilitează distribuția eficientă a energiei electrice către diversele zone de consum. Aceste rețele sunt proiectate pentru a transporta energie electrică la tensiuni mai mari decât cele de joasă tensiune, ceea ce permite distribuția energiei către zonele urbane, industriale și comerciale într-un mod eficient și fiabil.

Siguranța și fiabilitatea alimentării cu energie

Rețelele electrice de medie tensiune sunt construite și întreținute conform standardelor stricte de siguranță și fiabilitate. Ele asigură o alimentare stabilă și continuă cu energie electrică către consumatori, minimizând pierderile și întreruperile de energie și asigurând funcționarea adecvată a infrastructurii și a serviciilor publice.

Sursă de alimentare pentru zonele industriale și comerciale

Rețelele electrice de medie tensiune sunt esențiale pentru alimentarea cu energie electrică a zonelor industriale și comerciale, unde cerințele de energie sunt mai mari. Ele furnizează energia necesară pentru funcționarea echipamentelor și mașinilor industriale, pentru iluminatul și sistemele de climatizare ale clădirilor comerciale, contribuind astfel la activitatea economică și productivitatea întreprinderilor și afacerilor.

Servicii de proiectare și execuție rețele electrice de medie tensiune:

Rețele electrice aeriene (LEA MT):

Tensiune nominală: 6-10 kV
Proiectare și execuție linii noi LEA MT
Furnizarea tuturor componentelor aferente (stâlpi de beton, console, izolatori, conductoare electrice speciale MT)
Reparații și mentenanță LEA MT

Rețele electrice subterane (LES MT):

Tensiune nominală: 20 kV
Proiectare și execuție linii noi LES MT
Execuție impecabilă a lucrărilor pentru a evita intervenții ulterioare
Utilizarea cablurilor electrice speciale MT
Reparații și mentenanță LES MT

Contactaţi-ne astăzi pentru o programare

Echipa Elis Electro vă răspunde cu promptitudine la toate solicitările dumneavoastră şi vă oferă o consultanţă gratuită.

Contactează-ne

Adresa

str. Traian Demetrescu nr.135, Sibiu

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos: