Elis Electro

  • Acasă
  • Despre
  • Galerie
  • Portofoliu
  • Contact

Prize de pamant – impamantare

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos:

Protejați-vă cu o priză de pământ de calitate

Prizele de pamant (de impamantare) reprezinta dispozitivele care protejeaza impotriva electrocutarii rezultate prin atingere indirecta. Acestea stabilesc o legatura electrica directa cu solul prin care sarcinile electrice rezultate in urma trasnetului de pilda, sunt imprastiate si totodata risipite in pamant. Rezistenta de dispersie a sarcinilor electrice trebuie verificata in mod periodic, pentru ca eventualele modificari aparute sau posibile defectiuni ale prizelor sa fie constatate si remediate din timp.

Ce sunt prizele de pamant

Priza de pământ (împământare) este un element esențial al instalației electrice, asigurând protecția împotriva electrocutării prin atingere indirectă. Elis Electro vă oferă o gamă completă de servicii pentru realizarea prizelor de pământ, indiferent de tipul dorit:

Singulare sau multiple:

Prizele singulare au un singur electrod, fiind recomandate pentru instalații mai mici.
Prizele multiple au mai mulți electrozi, oferind o protecție mai bună pentru instalații complexe.

Orizontale sau verticale:

Prizele orizontale sunt instalate superficial, fiind mai ușor de realizat, dar mai puțin eficiente.
Prizele verticale sunt instalate adânc în pământ, oferind o dispersie mai bună a curentului.

Naturale sau artificiale:

Prizele naturale utilizează armăturile metalice ale clădirii ca electrozi.
Prizele artificiale utilizează electrozi metalici speciali instalați în sol.

De ce este importanta instalarea prizelor de pamant – impamantare

Protecția împotriva șocurilor electrice

Priza de pământ oferă o cale sigură pentru descărcarea excesului de curent electric către pământ în cazul unui scurtcircuit sau a unui defect în sistemul electric. Acest lucru reduce riscul de șocuri electrice pentru utilizatori și protejează viețile lor în situații de urgență.

Prevenirea
incendiilor

Priza de pământ joacă un rol important în prevenirea incendiilor cauzate de supraîncălzirea cablurilor și a echipamentelor electrice. Ea asigură evacuarea rapidă și sigură a curentului electric în exces către pământ, reducând astfel riscul de incendiu în locuințe, clădiri și alte structuri.

Protecția echipamentelor și a aparatelor

Instalarea prizelor de pământ contribuie la prevenirea deteriorării și a defectelor echipamentelor și aparatelor electrocasnice. Prin furnizarea unei căi sigure pentru descărcarea excesului de curent electric, priza de pământ protejează echipamentele și aparatelor de supratensiuni și alte daune cauzate de fluctuațiile de tensiune sau scurtcircuitele din rețea.

Contactaţi-ne astăzi pentru o programare

Echipa Elis Electro vă răspunde cu promptitudine la toate solicitările dumneavoastră şi vă oferă o consultanţă gratuită.

Contactează-ne

Adresa

str. Traian Demetrescu nr.135, Sibiu

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos: