Elis Electro

  • Acasă
  • Despre
  • Galerie
  • Portofoliu
  • Contact

Buletin de verificare paratrasnet

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos:

Siguranta in functionare a instalatiei de protectie impotriva trasnetului

Buletinele de verificare paratrasnet sunt emise in urma efectuarii operatiunii de verificare, denumita corect verificare PRAM. Prin intermediul acesteia, se urmareste depistarea eventualelor defectiuni sau orice alta abatere care ar putea duce la probleme in functionarea instalatiei. O functionare defectuoasa echivaleaza cu o protectie de aceeasi natura, de aceea este esentiala efectuarea verificarilor PRAM pentru prevenirea incendiilor, si implicit punerea in pericol de vieti omenesti si bunuri materiale. De asemenea, aceste verificari sunt impuse si de catre lege.

Ce este un paratrasnet si care este rolul lui

Un paratrăsnet este un sistem de protecție instalat pe clădiri și alte structuri pentru a preveni daunele cauzate de descărcările electrice atmosferice, cunoscute sub numele de fulgere. Acest sistem este alcătuit dintr-o rețea de conductoare metalice, denumite descărcătoare de trăsnet, care sunt montate pe acoperișuri și conectate la un conductor de jos, care este îngropat în pământ. Rolul principal al unui paratrăsnet este de a oferi o cale de rezistență pentru energia electrică generată de un trăsnet, astfel încât să fie direcționată în siguranță către sol. Prin canalizarea și dispersarea acestei energii, paratrăsnetul protejează clădirile și locuitorii acestora de incendii, deteriorare structurală și alte daune asociate descărcărilor electrice atmosferice.

De ce este important un buletin de verificare paratrasnet

Buletinul atestă faptul că sistemul de paratrăsnet a fost verificat și întreținut în conformitate cu standardele și reglementările de siguranță. Acest document confirmă că sistemul este funcțional și poate proteja clădirea împotriva descărcărilor electrice atmosferice, asigurând siguranța locuitorilor și a bunurilor din interior.

În unele jurisdicții, deținerea unui buletin de verificare paratrasnet poate fi necesară din punct de vedere legal pentru a demonstra că proprietatea respectă cerințele de siguranță și reglementările în vigoare. Acest document poate fi solicitat în procesul de obținere a autorizațiilor de construcție sau a altor aprobări legale.

Unele companii de asigurări pot solicita un buletin de verificare paratrasnet pentru a confirma că proprietatea este protejată împotriva riscului de daune cauzate de fulgere. În plus, deținerea unui buletin actualizat poate fi importantă în cazul unor situații legale sau de responsabilitate în care proprietarul este responsabil pentru daunele cauzate de un trăsnet din cauza unui sistem de paratrăsnet necorespunzător sau neîntreținut.

Cât de des trebuie verificat paratrasnetul

Frecvența verificării unui sistem de paratrăsnet depinde de mai mulți factori, inclusiv reglementările locale, condițiile meteorologice, tipul și vârsta sistemului, precum și recomandările producătorului. În general, se recomandă ca sistemul de paratrăsnet să fie verificat și întreținut cel puțin o dată pe an. Această verificare anuală poate include inspectarea vizuală a componentelor, testarea conductoarelor și a conexiunilor, verificarea funcționării sistemului de împământare și orice alte teste specifice recomandate. În plus, este recomandabil să se efectueze verificări suplimentare după furtuni sau condiții meteorologice extreme, sau în cazul în care există modificări majore aduse clădirii sau structurii protejate de paratrăsnet. Puteți vedea aici cum se executa un paratrasnet.

Contactaţi-ne astăzi pentru o programare

Echipa Elis Electro vă răspunde cu promptitudine la toate solicitările dumneavoastră şi vă oferă o consultanţă gratuită.

Contactează-ne

Adresa

str. Traian Demetrescu nr.135, Sibiu

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos: