Elis Electro

  • Acasă
  • Despre
  • Galerie
  • Portofoliu
  • Contact

Buletin de verificare a prizelor de pamant

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos:

Siguranţă şi conformitate pentru instalaţia electrică

Obţinerea unui buletin de verificare a prizelor de pământ este o etapă esenţială pentru a vă asigura că instalaţia electrică din locuinţa sau imobilul dumneavoastră este sigură şi funcţionează la parametri optimi.

Ce este o priză de pământ şi care este rolul ei

Priza de pământ, cunoscută şi sub denumirea de priză cu împământare, este un element metalic îngropat în sol, care are rolul de a conduce în pământ curenţii electrici de fugă. În caz de defecţiune a instalaţiei electrice, priza de pământ protejează persoanele şi bunurile materiale prin disiparea în siguranţă a energiei electrice.

De ce este necesară verificarea periodică a prizelor de pământ

Priza de pământ este un element esenţial pentru siguranţa instalaţiei electrice, însă în timp poate fi afectată de diverşi factori, precum coroziunea, umiditatea solului, etc. Verificarea periodică permite identificarea şi remedierea eventualelor probleme, prevenind accidentele electrice şi asigurând o funcţionare optimă a instalaţiei.

De ce este important un buletin de verificare a prizelor de pământ

Dovedeşte efectuarea verificării

Buletinul este un document oficial care atestă că instalaţia de împământare a fost verificată de catre personal calificat, conform legislaţiei în vigoare.

Asigură
siguranţa

Verificarea periodică a prizelor de pământ identifică eventualele probleme şi deficienţe ale instalaţiei, reducând semnificativ riscul de accidente electrice.

Respectarea
legislaţiei

Conform normativelor în vigoare, este obligatorie verificarea periodică a instalaţiilor de împământare, iar buletinul este documentul care dovedeşte respectarea acestei obligaţii.

Cât de des trebuie verificată priza de pământ

Frecvenţa verificării prizelor de pământ este stabilită de legislaţia în vigoare şi poate varia în funcţie de tipul instalaţiei şi de gradul de risc. În general, se recomandă ca verificarea să se realizeze o dată la doi ani pentru instalaţiile casnice şi o dată pe an pentru instalaţiile industriale.

Cine poate realiza verificarea prizelor de pământ şi elibera buletinul

Verificarea prizelor de pământ şi eliberarea buletinului de verificare pot fi realizate doar de către firme specializate şi autorizate în acest sens, precum Elis Electro. Echipa noastră este formată din electricieni cu experienţă şi deţine toate aparatele şi echipamentele necesare pentru a realiza o verificare completă şi precisă a instalaţiei dumneavoastră de împământare.

Contactaţi-ne astăzi pentru o programare

Echipa Elis Electro vă răspunde cu promptitudine la toate solicitările dumneavoastră şi vă oferă o consultanţă gratuită.

Contactează-ne

Adresa

str. Traian Demetrescu nr.135, Sibiu

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos: