Elis Electro

  • Acasă
  • Despre
  • Galerie
  • Portofoliu
  • Contact

Posturi de transformare 20/0,4 KV aeriene si in anvelopa

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos:

Energie electrică sigură și eficientă către consumatori

Compania noastra se ocupa cu executia posturilor de transformare a energiei electrice de la 20 kV la 0,4 kV, aeriene si in anvelopa. Posturile de transformare aeriene se monteaza pe stalpii de beton, si sunt racordate, si implicit alimentate de la liniile electrice aeriene. In cazul celor in anvelopa, instalatiile propriu-zise se regasesc in interiorul unor constructii (anvelope), metalice sau din beton, transportate si instalate in locurile in care prezenta acestora este esentiala.

Ce sunt posturile de transformare a energiei electrice de la 20 kV la 0,4 kV

Sunt instalații utilizate pentru a reduce tensiunea electrică de la nivelul de distribuție (20 kV) la nivelul de consum (0,4 kV). Aceste posturi de transformare pot fi configurate în moduri diferite, dar cele două tipuri principale sunt posturile aeriene și cele în anvelopă.

Posturi de transformare aeriene:

Acestea sunt instalații care includ transformatoare montate pe stâlpi sau structuri în aer. Transformatoarele sunt instalate pe stâlpi și sunt conectate la rețelele electrice prin intermediul cablurilor aeriene. Aceste posturi de transformare sunt utilizate adesea în zonele cu acces ușor și în rețelele de distribuție exterioare.

Posturi de transformare în anvelopă:

Acestea sunt instalații care includ transformatoare montate în structuri de protecție sau carcase închise, cunoscute sub denumirea de anvelope. Transformatoarele sunt instalate în interiorul acestor anvelope pentru a le proteja împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile și pentru a reduce zgomotul produs de funcționarea transformatoarelor. Aceste posturi de transformare sunt utilizate în principal în zonele urbane și în interiorul clădirilor, pentru a reduce impactul vizual și zgomotul asupra mediului înconjurător.

De ce sunt importante posturile de transformare a energiei electrice de la 20 kV la 0,4 kV, aeriene si in anvelopa

Reducerea tensiunii pentru utilizarea în siguranță

La nivelul rețelei de distribuție, tensiunea electrică este mai mare (de obicei 20 kV) pentru a reduce pierderile de energie în timpul transportului pe distanțe lungi. Posturile de transformare reduc tensiunea la 0,4 kV, nivelul de tensiune utilizat în mod obișnuit în case, clădiri și industrii. Această reducere a tensiunii este esențială pentru a asigura utilizarea sigură a energiei electrice în sistemele de iluminat, aparate electrocasnice și alte echipamente din locuințe și afaceri.

Distribuția eficientă a energiei electrice

Posturile de transformare împart rețelele de distribuție în sectoare mai mici, ceea ce facilitează distribuția eficientă a energiei electrice către consumatori. Reducerea tensiunii la 0,4 kV permite conectarea directă la consumatori și minimizează pierderile de energie pe distanțe scurte, asigurând astfel o distribuție eficientă și economică a energiei electrice.

Siguranța și fiabilitatea rețelei electrice

Posturile de transformare sunt echipate cu echipamente de protecție și control care asigură funcționarea sigură și fiabilă a rețelelor electrice. Acestea includ dispozitive de protecție împotriva supratensiunilor, scurtcircuitelor și alte defecțiuni care ar putea afecta integritatea și performanța rețelelor electrice. Prin distribuirea eficientă și sigură a energiei electrice către consumatori, posturile de transformare contribuie la asigurarea unui alimentare stabilă și continuă cu energie electrică pentru comunități și industrii.

Contactaţi-ne astăzi pentru o programare

Echipa Elis Electro vă răspunde cu promptitudine la toate solicitările dumneavoastră şi vă oferă o consultanţă gratuită.

Contactează-ne

Adresa

str. Traian Demetrescu nr.135, Sibiu

Trimite mesaj
Completează formularul de mai jos: